Kamperen in België

Het water
in!

Het water in

In het water, op het water of aan de oever… Geniet van het leven of dit nu al sportend is of gewoon gezellig «onderuit liggend in het gras».

Met de kajak

Heel wat partners stellen verschillende kajak-formules (tweezitters) voor op een van de Waalse rivieren (Semois, Ourthe, Lesse, …) Plezier en vertier gegarandeerd.

Voetjes in het water

Waterparadijs voor kinderen of uitstapje aan de oever van de rivier. Heel wat adresjes op je route nodigen je uit.

Voor de vissers

De oever van een rivier, een meer of een vijver, er is plaats zat om zelfs de meest veeleisende visser te bekoren. Meer info? Het Centre d’Interprétation de la Rivière (Riveo) organiseert heel het jaar door activiteiten en stages en geeft informatie omtrent je visvergunning.

Een geschiedenis, een erfgoed

Voor de liefhebbers van cultuur en meerwaardezoekers. Maak kennis met het landelijke erfgoed maar evenzeer met opmerkelijke sites, historische gebouwen en ‘tentoonstellingen’ in de musea in de omgeving…

Museum/opmerkelijke site

Onze realiteit is meer en meer interactief en behandelt verschillende thema’s. Bezoek daarom een museum over ons agrarisch verleden (agrimuseum). Voeg er een decor aan toe en je merkt dat onze geschiedenis tot leven komt… Wist je dat er een waaier aan mooie plekken te ontdekken is en dit zowel bij goed als bij slecht weer?

Ontspanning

Er kunnen heel wat suggesties gegeven worden, zowel voor binnen als buiten, om onze contreien op een andere manier te leren kennen. Denk maar aan het Waterpark (l’Hirondelle) en andere plekken waar sport en ontspanning hand in hand gaan.

Attracties

Paradijs voor jong en oud… meer dan 180 partners maken deel uit van het netwerk waardoor er onnoemelijk veel attracties te ontdekken zijn. Dit kan zowel in een themapark als op bescheidenere locaties. Of het nu goed of slecht weer is, je vindt altijd een alternatief om jouw verblijf op te vrolijken (zowel boven- als ondergronds, denk maar aan de grotten, mijnen en leigroeves)
Een geschiedenis,
een erfgoed
Beleef feesten
en festivals

Beleef feesten en festivals

Zin om uit de bol te gaan op jouw favoriete muziek of op zoek te gaan naar theater, vertellers of andere clowns?
In Wallonië is er een uitgebreid aanbod aan muziekfestivals, folklore, straattheater en animatie (zomercarnavals).

Geplande evenementen

Je kan een streek het best ontdekken als je er thematische dagen doorbrengt of tijdens je verblijf deelneemt aan een evenement. Dit kan in een kasteel, een pittoresk dorpje of op een opmerkelijke site. We selecteerden heel wat ideeën en suggesties voor jou...

Activiteiten ter plaatse (op de agenda van de camping)

Raadpleeg zeker de agenda van de activiteiten in de omgeving van jouw verblijfplaats. Er staan zeker concerten, animatie en spelen op het programma…
Heel wat ideetjes vind je vlakbij, voor iedereen toegankelijk en op 2 stappen van uw tent, mobilhome of caravan.

We gaan voor smaak!

Je kan hier overdadig genieten van heel wat voorgestelde lokale en regionale specialiteiten.
Je kan ze ontdekken en proeven bij onze plaatselijke producenten. En er is voor elk wat wils! Leer zeker de charcuteriespecialiteiten, bier en chocolade kennen. Aarzel niet de streekgerechten te degusteren!

Ontdekkingstocht door de streek

Ga op ontdekkingstocht in de streek en bezoek de plaatselijke producenten, leer de streekproducten en gewoontes kennen.
Raadpleeg de agenda van onze wekelijkse en artisanale markten en profiteer er van om een dag van rond te dolen in onze streek met heel wat regionale rijkdommen. Een oproep dus om authentieke smaken en originele gerechten te ontdekken.
Chocolade, gezouten gerechten, escargots, boerenkaas, vers appelsap, struisvogelkwekerijen, ambachtelijke brouwerijen, … Bezoek en proef!

Een frietje eten ?

Wat is er lekkerder dan een pakje friet bij aankomst? Hier vind je alle goede adressen voor jou en je gezin.

Maaltijd ter plaatse

Lunch, diner en maaltijden ter plaatse. Smakelijk !
We gaan
voor smaak!

Sportschoenen aan

Er valt heel wat te ontdekken voor jong en oud, voor doeners en durvers

Op avontuur

Er zijn heel wat formules voor groepen, families of vrienden. Ontdek de verschillende
«Avonturenparken» maar evenzeer de mogelijkheden van paintball, voettochten, mountainbike of railbike, Segway,... Je kan kiezen voor een «all-in» formule maar er kunnen ook activiteiten voor een halve dag opgesteld worden afhankelijk van tijd, zin en behendigheid.

Tennis

Omnisporten, tennis of «beach volley» ter plaatse

Natuursporten

Op je kampeerterrein of in de buurt zijn er voldoende mogelijkheden voor thematische wandelingen, voor het huren van mountainbikes of het bezoeken van andere circuits zoals bijvoorbeeld touwenparkoers.

Volop in de natuur

In de weidse natuur is er plaats zat voor allerhande activiteiten en animaties. Zeker als je op zoek bent naar de schatten van onze regio.

Voor de vissers

Je kan terecht in het Centre d’Interprétation de la Rivière (Riveo)’ in Hotton. Andere visplekken zijn er voldoende. Denk maar aan de vijvers, meren of -iets sportiever- aan de oevers van of in de rivieren. Vraag inlichtingen ter plaatse of in een speciaalzaak.

Voor de fietsers

Neem «La Wallonie à vélo/Wallonië met de fiets» als gids en laat je verleiden om deel te nemen aan allerlei evenementen in de regio en dat een heel jaar lang. Het uitgebreide fietsnetwerk (RAVeL) en de mountainbikeroutes zijn toegankelijk in alle weersomstandigheden. Of je nu met je eigen fiets bent of fietsen wil huren, je vindt steeds een website met de nodige informatie (fietsen of mountainbikes huren).

Voor de natuurliefhebbers

De natuur in onze contreien beperkt zich niet enkel tot zijn immense bossen. Ontdek ook de verschillende natuurlijke rijkdommen uit de streek zoals de grotten, de dierenparken, arboreta of andere bloemrijke tuinen
Volop in
de natuur
Meer informatie over het netwerk W/A+
FR  |  NL